در یکشنبه های روش بررسی شد:

یکشنبه های روش/14

آیت‌الله احمد مبلغی در ابتدای نشست به توضیح مفهوم تنزیل و تفاوت آن با تطبیق پرداخت. او تأکید کرد که تنزیل به معنای عینیت بخشیدن به شریعت در زمین واقعیت‌هاست و این مفهوم می‌تواند به عنوان یک بحث فنی در حوزه‌ها مطرح شود.
  1.  مفهوم تنزیل و تطبیق در فقه

آیت‌ﷲ احمد مبلغی در ابتدای نشست به توضیح مفهوم تنزیل و تفاوت آن با تطبیق پرداخت. او تأکید کرد که تنزیل به معنای عینیت بخشیدن به شریعت در زمین واقعیت‌هاست و این مفهوم می‌تواند به عنوان یک بحث فنی در حوزه‌ها مطرح شود.

  1.  کاربردی سازی از مسیر تطبیق و تنزیل

مبلغی توضیح داد که کاربردی سازی گزاره‌های فقهی می‌تواند از دو مسیر تطبیق و تنزیل انجام شود. او مثال‌هایی از قاعده لاضرر را بیان کرد و نشان داد که چگونه می‌توان تطبیقات معاصر کاربردی را با نگاه علمی به مصادیق جدید به دست آورد.

  1.  نقش قواعد فقهی در پاسخگویی به مسائل معاصر

وی به اهمیت قواعد فقهی در پاسخگویی به مسائل معاصر اشاره کرد و دیدگاه‌های شهید مطهری را در این زمینه توضیح داد. او تأکید کرد که قواعد فقهی باید بازشناخته شوند و رابطه‌ای بین موضوع قاعده و وضعیت معاصر برقرار شود.

  1. تنزیل قواعد و مناطات

آیت‌ﷲ مبلغی به مفهوم تنزیل قواعد و مناطات پرداخت و توضیح داد که چگونه می‌توان قواعد فقهی و مناطات را در کالبد نهادها، فعالیت‌ها و وضعیت‌های عینی اجتماعی قرار داد. او همچنین تأکید کرد که فقه باید به سمت بررسی و شناسایی مناطات برود.

  1.  فقه الاولویات و اهمیت آن در زندگی معاصر

مبلغی به نیاز به فقه الاولویات اشاره کرد و توضیح داد که فقه الاولویات در میان ارزش‌ها و تکالیف الهی یک ترتیبی از حیث شرعی وجود دارد. او تأکید کرد که فقه الاولویات به درد زندگی معاصر می‌خورد و باید مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید