📖کتابخانه پژوهشگاه فقه معاصر از اردیبهشت ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد. هدف از ایجاد این مرکز، تجمیع تولیدات فقه معاصر، در بسترهای فیزیکی و دیجیتال بود که در حال حاضر، در هر دو بخش، فعالیتهای مهمی صورت گرفته است.
🖊در بخش کتابخانه دیجیتال، نرم افزارهای تجاری و غیرتجاری یا اوپن سورس وجود دارد که کتابخانه های مختلف براساس تصیمم سازمان و بخشی اقدام به کارگیری آن ها در مراکز می نمایند. پژوهشگاه هم با توجه به حوزه فعالیت و تجارب کارکنان و مشاوران ابتدا برای سامان دهی و مجموعه سازی، از نرم افزار اوپن سورس دی اسپیس بهره برداری کرد.. همچنین از نرم افزار کتابخانهای مبین سافت برای کتاب های چاپی، میز امانت و جستجوی منابع اطلاعاتی استفاده نمود.
🏢زیرساخت کتابخانه:
کتابخانه در حال دارای یک سالن مطالعه به مساحت ۶۰ متر و با گنجایش ۱۲ میز مطالعه برای استفاده همزمان ۲۴ نفر و همچنین ۲۳ قفسه یکطرفه می باشد. بخش مدیریت و آماده سازی در سالن مطالعه قرار دارد.
📚منابع کتابخانه:
کتابخانه فیزیکی، در حال حاضر دارای بیش از ۴۸۰۰عنوان کتاب تخصصی است که بالغ بر ۵۵۰۰ جلد را شامل می شود. همچنین بیش از ۲۰ عنوان فصلنامه تخصصی که بیش از ۷۰۰ شماره را شامل می شود در این کتابخانه وجود دارد..
🖋با توجه به سیاست و اهداف کلان پژوهشگاه در کنار منابع چاپی، کتابخانه دیجیتال برای دسترسی پژوهشگران به منابع حوزه های مختلف فقه معاصر با بهره گیری از نرم افزار منبع باز Dspace و باشخصی سازی متناسب با منابع کتابخانه و با بهره مندی از نیروهای متخصص و دانش آموخته دوره کارشناسی و ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی توانسته است در این مدت بسیار کوتاه بیش از ۲۲۰۰۰ رکورد که علاوه بر اطلاعات کتابشناختی محتوای هر مدرک را که به صورت آزاد وجود داشت را بارگذاری و باقابلیت جستجو پذیری بر روی وب جهان گستر (اینترنت) نمایند. این منابع در ۱۴ مخزن (بانک) شامل: گزارشهای خبری، پادکست، اسناد سازمانی، کتاب، مقاله و پایان نامه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی قرار دارند. همچنین در راستای جستجو پذیری بیشتر منابع در این بخش اقدام به پاکسازی و یکسان سازی داده های وارد شده در فیلدهای در رکود اجرا شد و در ادامه با سئوهای مناسب که توسط اداره فناری پژوهشگاه انجام شد باعث قرارگیری منابع کتابخانه در رتبه اول صفحه اول موتور جستجوی گوگل شده است.
تمامی منابع کتابخانه در دو بخش چاپی و دیجیتال از طریق لینک زیر در دسترس همگان می باشد:
https://digilib.feqhemoaser.com