در یکشنبه های روش بررسی شد:

یکشنبه های روش/26

آیت الله احمد مبلغی عضو هیئت امنای پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر ظهر دوشنبه سوم دی ماه در پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر در مقام تعریف نظریه فقهی بیان داشت: نظریه فقهی دیدگاهی منسجم و یکپارچه است که با ترکیب و تنسیق احکام شریعت، اندیشه های فلسفی و تاملاتی که به واقعیت های انسان، جامعه یا طبیعت نظر دارند در چارچوب یک روش اجتهادی مشخص شکل می گیرد.

⚡️ در بیست و ششمین نشست از سلسله نشست های یکشنبه های روش عنوان شد:
نظریه فقهی؛ شرط استنباط احکام
🔸 آیت‌ﷲ احمد مبلغی عضو هیئت امنای پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر ظهر دوشنبه سوم دی ماه در پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر در مقام تعریف نظریه فقهی بیان داشت:
نظریه فقهی دیدگاهی منسجم و یکپارچه است که با ترکیب و تنسیق احکام شریعت، اندیشه های فلسفی و تاملاتی که به واقعیت های انسان، جامعه یا طبیعت نظر دارند در چارچوب یک روش اجتهادی مشخص شکل می گیرد.
🔸 وی در ادامه ضمن بیان اهداف نظریه فقهی افزود: این نظریه به دنبال اجرایی سازی، کارآمد سازی و تقنین پذیر سازی احکام فقهی است. نظریه فقهی به فقیه دیدگاهی منسجم می دهد که شریعت را توصیف می کند. نظریه به دنبال تکمیل احکام موضوع بصورت مجموعه ای است.
🔸مبلغی ضمن بیان اینکه داشتن نظریه فقهی شرط استنباط احکام است، گفت: در فرض نبود نظریه، احکام یا بریده بریده می شوند یا قابلیت اجرایی ندارند یا فاقد کارکرد اند.
🔸 در ادامه وی به تبیین ساختار نظریه فقهی پرداخت و عنوان کرد: این ساختار عبارت است از موضوع نظریه، تعدد احکام، نگاه مجموعه ای و منظومه ای به احکام و منطق انسجام (روح خاص شریعت)

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید